Castle Fair

Anglican Church Twente

x

St.Mary's of Weldam

 

Chaplaincy in the Diocese of Europe

Sunday Services - Weldam Chapel - 10:30 hrs . . . . . . . . . . . . . . February 14th, Ash Wednesday with Imposition of ashes 20.00 hrs Eucharist . . . . . . . . . . . . . .

Castle Fair / Kasteel Fair Weldam

Castle Fair 2017 will be on 2 September.

 

For an impression of past Castle Fairs go to 2014, 2015 or 2016

 

Introductie voor de Castle Fair van 2017

 

Weldam 2 September 2017.

 

Zaterdag 2 september 2017 wordt er op Landgoed Weldam door de Anglicaanse kerk een English Fair georganiseerd. Lekker struinen langs de vele stalletjes op de oprijlaan en het voorplein van het monumentale kasteel Weldam.

 

In de nazomer is het ieder jaar genieten van deze kleinschalige fair, waar u verrast wordt met een verscheidenheid aan kramen en demonstraties in een feeërieke omgeving van het landgoed Weldam eigendom van graaf en gravin zu Solms.

 

Brocante en English jam

Het aanbod loopt uiteen van brocante, painting on silk, miniatures en hoeden, naar boekbinden, quilting, mandenmaken, wol, spinnen en keramiek. Niet te vergeten zijn de overheerlijke jams, english honey, home made pies, ice creams en de taarten en andere lekkernijen in de tearoom.

 

Schermdemonstraties zijn, na het succes vorig jaar, geprolongeerd en de kinderen kunnen weer terecht in de childrens corner. Enkele oude Engelse auto's op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer.

 

Weldam staat bekend om zijn prachtige tuin, waar vandaag op vastgestelde tijden rondleidingen gegeven worden. Om liefde voor de natuur op deze fair te benadrukken, is er een pomoloog, tuinontwerpster, bloemdecorator en kweker met een selectie aan planten aanwezig.

 

Verspreid over de dag zijn er bijzondere muzikanten te beluisteren om het geheel een feestelijk tintje te geven. 's Morgens wordt u vroeg verwelkomd door bagpipers, later gevolgd door een optreden van o.a. de Morris dancers.

 

De opbrengst van deze Fair wordt deels besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. St. Mary’s Church (een pittoreske kapel waar iedere zondag om 10.30 uur een dienst wordt gehouden) kunt u op deze dag bezoeken en krijgt u uitleg over haar Christelijke visie, geloofsovertuiging en fellowship.

 

De entreekosten bedragen Euro 6,50 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Met het entreekaartje dingt u mee naar prijzen uit de raffle.

 

waar: Landgoed Weldam, Markelo

 

datum: 2 sep 2017

 

aanvang: 11:00 uur

 

einde: 17:00 uur

 

prijs: € 6,50 - parkeren is gratis

 

wijzigingen in tekst voorbehouden