Castle Fair


Volgende Fair 2023


De Fair voor 2023 staat gepland op zaterdag 9 september 2023, aanvang 10.30 uur!


Contact:  Castle Fair Weldam :  castlefairweldam@gmail.comembedding google maps in webpage

Impressie Castle Fair 2022

 

Opening

Zaterdag 10 september 2022 een prachtige dag. De English Castle Fair Weldam kon weer van start gaan. Al rond 10 uur vormde zich al een rij voor de ingang van bezoekers die niets wilden missen.

De Fair ging om 10.30 uur open. De Highland Regiment Pipes en Drums zorgde weer voor een prachtige openingsmars, vanaf het Kasteel naar de ingang van het terrein. Daarna ging de poort van de Fair open en stroomden de bezoekers naar binnen.


Kraamhouders

Al voor 8 uur waren de eerste kraamhouders al aanwezig om hun kraam in te richten. De kramen waren de dag ervoor al opgezet, dus het uitpakken en stallen kon beginnen. Bloemen en planten, Antiek, Honing en Bijenproducten, Bamboe Kussens, Zeepjes en Sieraden, Kinderboeken, Bak en Kookproducten, Wol producten en Twents Bier en nog vele andere zaken, het was weer te vinden op de English Fair.

Dit jaar meer dan 40 kramen, meer dan ooit te voren. Naast de vele bekende kraamhouders dit jaar ook meer dan 10 nieuwe kraamhouders werden verwelkomt.

De kramen van St Mary’s Weldam met Jams and Chutneys en de zelfgemaakte kaarten en vele andere artikelen bijeengebracht door Theda onze vaste kraamhoudster van St Mary’s geassisteerd door Daniël


Tearoom

De Tearoom van St Mary’s was dit jaar op alles voorbereid, meer dan 80 taarten waren er gebakken door een heel team van bakkers dit alles onder leiding van onze meester-bakker Caroline. De hele dag door was het een komen en gaan van mensen die met thee en koffie en alle heerlijkheden genoten op het grote terras, met uitzicht op het Kasteel en de kramen van de Fair.


Raffle

Alle kraamhouders hadden een artikel beschikbaar gesteld voor de “Raffle”. Je toegangsbewijs was voorzien van een nummer en als dat overeenkwam met een nummer uit de “Raffle” dan ging je met een leuke prijs naar huis. OP het eind van de dag waren alle prijzen opgehaald dor tevreden bezoekers.

Dog show

Natuurlijk moeten we hier noemen onze “Dog-Show” een 20 tal honden nam deel aan deze show, dit alles onder de bezielende leiding van Joyce, hondenliefhebster van St Mary’s. Alle honden en hun baasjes gingen na afloop van de show met een traktatie naar huis. Een mooi gezicht op het middenterrein en onmisbaar voor een Engelse Fair.

 

Muziek en Dans

Muzikaal lieten de Highland Regiment Pipes en Drums zich nog een aantal maken horen, ook de Morris Dancers lieten een aantal malen een prachtige show zien van onovertroffen Engelse folklore.


Queen Elizabeth II

Natuurlijk was er aandacht voor de op 8 september overleden Queen Elizabeth II.

Een aparte Stall was ingericht met een foto, kaarsen en een herinneringsboek waarin bezoekers hun condoleances kwijt konden. Deze condoleances worden tezamen met de condoleances vanuit de Kerk gezonden naar de Royal Family.

Om klokslag 12 uur was er een korte plechtigheid. Onze Chaplain Jacque las een Schriftgedeelte en er was één minuut stilte na het spelen van het Engelse Volkslied.

Dit alles maakte op alle aanwezigen een grote indruk. Met respect en waardigheid hebben we ook hier Queen Elizabeth II kunnen gedenken.


Tuinen

De tuinen van het Kasteel Weldam waren deze dag ook speciaal opengesteld voor de bezoekers van de Fair. Er was 2 x een rondleiding, georganiseerd door Vivian, bewoonster op het landgoed Weldam. Ook konden mensen op eigen gelegenheid de tuinen bezoeken,


Chapel

Ook was er de mogelijkheid de Chapel van St Mary’s te bezoeken. De Chapel behorende bij het Kasteel Weldam wordt al meer dan 40 jaar gebruikt voor Anglicaanse Kerkdiensten die elke zondag worden gehouden.

Meer dan 125 bezoekers brachten deze dag een bezoek aan de Chapel, waar in alle stilte een kaarsje kon worden opgestoken of zomaar te genieten van dit prachtig stukje historie op Twents grondgebied.

 

Dankwoord

De meer dan 950 bezoekers gingen op het eind van de dag tevreden huiswaarts na een prachtige dag.

Tevreden bezoekers, tevreden kraamhouders en tevreden leden van de Anglicaanse Kerk, zij die dit opnieuw hadden georganiseerd. Een ieder die hier bij betrokken was verdient een grote pluim.

Tot slot willen we de Familie Solms heel hartelijk bedanken voor het open stellen van de prachtige locatie van Kasteel Weldam. Deze unieke locatie maakt het slagen van zo’n prachtige dag heel bijzonder.  Hartelijk Dank!